wat is plaveiselcelcarcinoom?

Varianten van tongkanker

Deze post gaat over kanker van de mond of keel en een klein beetje over tongkanker. Tumoren van de mond of keelholte hebben ook de groei. Ook het eerste opzicht van de kwaal is vaak hetzelfde en de behandeling is vaak gelijk. Vaak worden dan ook deze kanker varianten toegevoegd aan een groep. Tumoren van de mond of klierholte kunnen ook verschillen van elkaar. U kunt in deze post dus informatie tegenkomen die niet aan u gerelateerd is. Let hierbij op bij het lezen en indien nodig zoek een andere bron.

plaveiselcelcarcinoom

Bijna alle tumoren van de mond of klierholte ontstaan in de bovenste laag de cellaag. Deze bevind zich aan de oppervlakte: het slijmvlies. Het slijmvlies is opgebouwd uit plaveiselcellen. Een ander woord voor mond tumoren die in de klierholte zijn gevestigd is plaveiselcelcarcinoom.

De informatie gaat over tumoren in de slijmvliezen of wangslijmvlies. Het gebit en overige aandoeningen zijn buiten deze aanwijzingen beschouwd.  Wel vindt u andere informatie over tumoren op het tandvlees en gehemelte, naast de kaak. En uiteraard geen informatie over kanker in de speekselklieren.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *