Koorstlippen


Koorstlippen

Heeft u ook koortslippen? Bij een koortslip ontstaan kleine, doorzichtige, vochthoudende blaasjes. Er ontstaat een branderig en tintelend gevoel op de plek waar deze blaasjes ontstaan. Na enige tijd barsten ze open en ontstaan er wondkorstjes en kloofjes. Ook de neus, wangen, kin en de schouders of dijbeen is mogelijk. Het wassen van de handen na in contact komen met de blaasjes is van belang om verdere ontsteking te voorkomen. Een koortslip komt vaak met enige regelmaat terug, en dan dikwijls op dezelfde plek.

Koortslip informatie

Wat is een koortslip, wat kun je er tegen doen en is het besmettelijk? Sinds kort geeft koortslippen.info (koortslip) antwoorden op vragen over koortslippen.

Koortslip voorkomen

Hoe kan een koortslip worden voorkomen? De enige manier om koortslip te voorkomen, is de oorzaken van de koortslippen te reduceren. De kans op een koortslip kan worden verkleind door lippenbalsem te gebruiken, vooral op wintersport en in de zomer. Verder is een goede weerstand een vereiste om een koortslip te voorkomen. Dat betekent: gezond eten, voldoende sporten en voldoende rust nemen. Gebruik handdoeken en voorwerpen niet samen met een ander.

Symptomen van een koortslip

De symptomen van een koortslip is plaatselijke jeuk en branderigheid van de huid. Hierna ontstaan er kleine blaasjes rond de mond. Zodra er korstjes ontstaan, is de koortslip op zijn retour. Dan is het niet meer besmettelijk. Normaal gesproken is de koortslip na ongeveer 10 tot 15 dagen genezen.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *