De keuze voor implantaten

Veel mensen kiezen niet bepaald vrijwillig voor implantaten en bijbehorende kronen, bruggen of protheses. Het is vaak noodgedwongen. Het liefst wil je natuurlijk je eigen tanden behouden, maar in veel gevallen blijkt dat dit niet mogelijk is. Desondanks kun je wel iets doen aan ontsierende tanden. Wanneer je dus te maken hebt met een ontsierend gebit kun je er iets tegen doen en dat kan dus door middel van implantaten.

Wat is een implantaat precies?

We beginnen met de definitief van een implantaat. Dat is op zich niet moeilijk om uit te leggen. Een implantaat wordt gezien als een middel om een nieuwe tand te kunnen bevestigen. Het is een hulpmiddel (een schroef) die men in het kaakbot plaatst. Vervolgens kan men aan deze schroeven weer kunstmatige tanden bevestigen en op deze manier heeft iemand weer een nieuw stralend gebit.

Wat verstaat men onder prothetiek?

Wanneer je op zoek bent naar prothetiek of prothetist ben je deze termen waarschijnlijk met regelmaat tegengekomen. Op zich zijn deze termen simpel te verklaren. Het is namelijk een begrip uit de tandverzorging en omvat hetgeen dat te maken heeft met de vervangers van gewone tanden. Als men het over prothetiek heeft, heeft men het dus over bruggen, kronen en protheses.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *